Lite fakta om klitoris

Kvinnans klitoris består av betydligt mer än det lilla huvudet i ärtstorlek som är synlig.

Den är dubbelt så känslig som penis eftersom den har cirka 8000 nervändar. Ingen annan del av kroppen har lika stor koncentration av nervändar som just klitoris.Om det ges lite uppmärksamhet kan en kvinna uppleva njutningsfylld klimax och kan till och med träna sina orgasmer.

Anatomi & funktion av klitoris

Tvärtemot vad många tror är klitoris faktiskt ganska stor. Den synliga delen (klitorisollon) ligger där blygdläpparna möts. Den sticker ut (ca 2 cm) under ett veck – som även kallas klitorishuvan. Klitorisen sträcker sig upp till nio centimeter till i slidan och delar sig sedan i två delar som finns på vardera sidan av blygdläpparna. När kvinnan är upphetsad fylls bäckenområdet med blod och klitoris sväller och blir mycket känsligare.

Bild av klitoris uppbyggnad

Stimulera klitoris med sexleksaker

Det är viktigt att komma ihåg att klitoris är en del av kvinnans kropp som ska hyllas och njutas av. Att utforska och lära sig om klitoris kan hjälpa dig att hitta nya och spännande sätt att njuta av din sexualitet.

Det finns också många olika sorters sexleksaker som kan hjälpa till att kittla och stimulera klitoris. En populär typ av sexleksak är klitorisvibratorn, som är utformad för att ge en intensiv, fokuserad stimulering av klitoris. Andra typer av sexleksaker inkluderar kraftfulla bulletvibratorer och kittlande fingerleksaker.

En mycket populär stimulerare är lufttrycks-stimulatorer.  De omsluter klitorisollonet och ger stimulans med hjälp av luft. Det är otroligt många tjejer som berättat hur mycket en sådan har hjälpt de att nå både en och multipla orgasmer. Hos Lust & Kärlek hittar du flera olika modeller, en som många uppskattar är Svakom Pulse. Önskar du en modell med många olika lägen och funktioner rekommenderar vi Womanizer Premium2

Så om du vill utforska din sexualitet och uppleva njutning på nya sätt, kan du prova några av de olika sexleksakerna som finns på vår hemsida. Oavsett vilken typ av stimulans du föredrar, så finns det en sexleksak som kan hjälpa dig att uppnå den ultimata sexuella upplevelsen. Så var inte rädd för att experimentera och ha kul!

Tips på sköna klitoris-stimulerare

Stimulerande krämer för klitoris

Om du har svårt att få orgasm, att känna dig riktigt upphetsad, eller bara vill uppleva en extra känsla på klitoris har vi stimulerande krämer. En väldigt populär variant är Liquid Vibrator, som ger en pirrande känsla.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen