Integritetspolicy - Lust & Kärlek AB

Vi vill att du ska känna dig trygg i hur vi samlar in dina personuppgifter och hur vi använder dem.
När du använder vår webbplats accepterar du att vi behandlar dina uppgifter enligt den här policyn.

Enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) vill vi informera dig om hur vi hanterar, skyddar och använder de uppgifter som kommer in från dig men även vad du har för rättigheter. Lust & Kärlek lagrar och hanterar dina personuppgifter enligt GDPR-reglerna.

Varför vi hanterar dina uppgifter
Vi behandlar dina personuppgifter så att vi kan hantera ditt köp, kunna kommunicera med dig och för att kunna ge dig en bättre webbplats.

Information vi sparar då du beställer från oss
För att vi ska kunna hantera din beställning behöver vi behandla vissa personuppgifter om dig. Det finns även lagkrav om att vi ska ha vissa uppgifter om dig. Följande uppgifter lagras i samband med en beställning:

Firma/Org.nr (om företag)
Namn
E-postadress
Telefonnummer
Fakturerings- och leveransadresser
IP-adress

Dessutom kan du i samband med ordern skriva egna kommentarer i ett fritextfält. Gör du det och ditt meddelande innehåller personuppgifter, så kommer vi att behandla även det som står där.
Uppgifterna om dig lagras i sju år efter det att nuvarande räkenskapsår gått ut, då detta är ett lagkrav.

E-post och förfrågningar
När du kontaktar oss behöver vi behandla de uppgifter du skickar in till oss. Minst är detta e-postadress och övriga uppgifter du anger i meddelandet.

Vi behöver behandla uppgifterna om dig för att hjälpa dig, vilket då ligger i ditt intresse. Om din fråga är allmän stöder vi vår behandling på en intresseavvägning.
I detta fall lagas dina personuppgifter hos oss i två år, därefter gallras de.

Recensioner och omdömen
När du lagt en beställning hos oss kommer vi i vissa fall be dig att skriva en recension på dina köpta produkter. Väljer du att göra det, så kan du även skriva under med ditt namn. I det fallet lagras din personuppgift enligt ditt samtycke när du skriver recensionen.
Väljer du att skriva recensionen anonymt så lagras ingen personuppgift om dig.

Sociala medier
Kommunicerar du med oss via sociala medier gäller respektive plattforms policy.

Lagring av uppgifter hos tredje part
Vårt ekonomisystem heter Visma Administration. I detta sparas fakturainformation i samband med köp.
Leverantör av E-handelsplattformen vi använder är Wikinggruppen. All information på vår webbplats, inklusive order lagras på server hos dem.
Den betallösning vi har är Swedbank Pay, där lagras information om du väljer att spara ditt personnummer.

I övrigt lagrar vi inga personuppgifter i syfte av att dela dem med tredje part, såvida inte lagen kräver det.

Dina rättigheter
Du har alltid rätt att ta del av den information som vi sparat om dig. Du har alltid rätt till en gratis export av data per år.

Du har även rätt att be oss ta bort all information vi har sparad om dig. Vissa lagar gör dock att vi måste spara viss information även efter att vi hanterat en förfrågan om om att ta bort informationen.

Din förfrågan skickar du till info@lustkarlek.se. Vi hanterar den vanligtvis inom 30 dagar. För att kunna hantera din förfrågan behöver vi säkerställa att vi hanterar rätt persons uppgifter. För att göra det kommer vi att be dig skicka in en bild av giltig ID-handling i samband med förfrågan. Vi raderar bilden så snart förfrågan har behandlats.

Tillsynsmyndighet
Har du klagomål som rör vår hantering av dina personuppgifter ska du vänta dig till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen