Enkla tips på hur du sköter och förvarar sexleksaker

Om du ser till att vårda dina sexleksaker på rätt sätt, kommer de att hålla länge och ge dig fortsatt njutning. Här är några viktiga tips för skötsel och förvaring av sexleksaker:

1. Hantering av vatten och vattentäta sexleksaker

Även om det står "waterproof" eller "vattensäker" på kartongen, är det viktigt att vara försiktig med att stoppa ned leksakerna i exempelvis badkaret. Kontrollera alltid att locket till batterierna sitter tätt för att undvika vatteninträngning.

Om det har kommit in vatten i leksaken, skruva av batterilocket, ta ut batterierna och låt leksaken lufttorka helt innan du sätter tillbaka batterierna. Om sexleksaken är märkt som "100% vattentät" (eller IPX7), kan den användas även i badkaret.

2. Användning av glidmedel

Se till att använda rätt typ av glidmedel för dina sexleksaker, beroende på deras material. För mer information, läs vår artikel "Bra att veta om glidmedel". Användning av fel typ av glidmedel kan skada materialet på sexleksaken.

3. Rengöring med bakteriedödande medel

Efter användning bör du rengöra din sexleksak med en speciellt framtagen rengöring. Denna typ av rengöring dödar eventuella bakterier som kan finnas på sexleksaken.

Viktigt: Undvik att använda handsprit eller alkoholbaserade rengöringsprodukter på dina sexleksaker, eftersom dessa kan skada materialet.

Så här använder du rengöringsmedlet:

  • Skölj av sexleksaken om nödvändigt.
  • Torka av den om det behövs.
  • Spraya rengöringsmedlet på sexleksaken eller massera in det.
  • Låt medlet verka i 15-60 sekunder.
  • Skölj av sexleksaken och torka den med en trasa, eller låt den lufttorka helt innan du förvarar den.

4. Rengöring med vatten och tvål

Om din leksak har batterier, ta ut dem innan du rengör den. Skruva sedan på locket igen och tvätta av sexleksaken med mild tvål och vatten. Skaka av överflödigt vatten, skruva av locket till batterihylsan och låt allt lufttorka.

5. Rengöring av produkter för män (Onani)

Många sexleksaker för män är tillverkade av ett naturtroget material som är mycket känsligt. Använd inte tvål för att rengöra dessa leksaker, särskilt inte Fleshlight och liknande produkter.

Rengör dessa leksaker endast med ljummet vatten. Torka av dem och spraya gärna med bakteriedödande rengöring efter att de har torkat.

Det finns även särskilt puder som kan användas för att vårda materialet i Fleshlight. Se till att leksaken är helt torr innan du pudrar den.

6. Förvaring av sexleksaker

Vid förvaring av sexleksaker är det viktigt att ta hänsyn till följande:

  • Ta alltid ut batterierna när leksaken inte används. Om batterierna lämnas kvar kan de börja korrodera och orsaka dålig kontakt.
  • Förvara inte sexleksaker tillsammans med andra leksaker, då olika material kan reagera med varandra och skapa missfärgningar eller smältning.
  • Undvik att förvara sexleksaker i direkt solljus, eftersom detta kan påverka materialet.
  • För bästa förvaring rekommenderas att använda särskilda förvaringspåsar eller att linda in sexleksakerna i en kökshandduk.

Genom att följa dessa riktlinjer för skötsel och förvaring av sexleksaker kan du säkerställa deras långvariga användning och bibehålla god hygien.

Ta hand om och förvara dina sexleksaker

Förvara sexleksaker på rätt sätt

Håll dina sexleksaker rena och undvik infektioner

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen