Skötsel & Förvaring av sexleksaker

Om du ser till att vårda dina sexleksaker, så kommer de att hålla länge.

Det är även viktigt att de sköts på rätt sätt för att undvika att det uppstår bakteriebildning på dem, vilket kan ge upphov till infektioner och irritation i underlivet.

Sexleksaker och vatten
Även om det står waterproof/vattensäker på kartongen, så var försiktig med att stoppa ned leksakerna i t ex badkaret. Det är mycket viktigt att kontrollera att locket till batterierna sitter tätt.
Om det har trängt in vatten, så skruva av batterilocket, ta ur batterierna och låt leksaken lufttorka helt innan du sätter tillbaka batterierna.

Står det 100% Vattentät (eller IPX7) = Kan även tas med i badkaret.

Sexleksaker och glidmedel
Olika material i sexleksaker kan kräva olika typer av glidmedel. Läs mer i: Bra att veta om glidmedel 

Rengöring med bakteriedödande medel
Efter användning så bör du göra rent din sexleksak med en speciellt framtagen rengöring.

Bakteriedödande rengöring dödar de bakterier som kan finnas på sexleksaken. Observera att du inte ska använda handsprit till dina sexleksaker, då materialet inte tål det.

Använd rengöring så här:

  1. Skölj ev av din sexleksak
  2. Torka ev. torr
  3. Spraya på /Massera in rengöringen
  4. Låt verka 15-60 sekunder
  5. Skölj och torka av med trasa, eller låt lufttorka helt innan förvaring

Rengöring med vatten och tvål
Finns det batterier i din leksak, ta ur dem. Skruva sedan på locket igen och tvätta av sexleksaken med mild tvål och vatten. Skaka av överflödigt vatten, skruva av locket till batterihylsan och låt allt ligga och lufttorka.

Rengöring av produkter för män, kategori Onani
Många av sexleksakerna för män är tillverkade i ett material som känns väldigt naturtroget. Det materialet är väldigt känsligt och kan ta skada av rengöring med tvål. Detta gäller tex Fleshlight.

Rengör dessa leksaker med enbart ljummet vatten. Torka torr och spraya gärna med bakteriedödande rengöring då den torkat.

Det finns även särskilt puder, som ser till att vårda materialet i Fleshlight. Se till att leksaken är helt torr innan du pudrar på det.

Förvaring

  • Har din sexleksak batterier, så låt de aldrig sitta kvar i sexleksaken när den inte används. Sitter batterierna kvar, så kan de börja ärga och orsaka glappkontakt.
  • Förvara inte sexleksaker liggande ihop med andra sexleksaker. Materialen kan reagera med varandra, så att det skapas missfärgningar och smältning.
  • Förvara aldrig sexleksaker i direkt solljus.
  • Förvara gärna sexleksakerna i särskilda förvaringspåsar, eller linda in dem i tex en kökshandduk.
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen